Recomandari excursie

Pentru ca Muntele are regulile lui, avem grija ca tu sa pleci la plimbare tinand cont de urmatoarele sfaturi:

  • Anunta unde pleci si cat stai. Noteaza in telefonul mobil numarul national Salvamont (0-SALVAMONT) si asigura-te ca ai telefonul incarcat pentru situatii de urgenta.
  • Echipeaza-te corespunzator. Intr-un mic rucsacel poti inghesui o pelerina de ploaie, o lanterna (preferabil cu leduri pentru ca au autonomie mai mare de functionare), si alege-ti incaltaminte comoda, fara tocuri pentru acesta mica plimbare. Nu pleca la drumetie cu bocanci noi. Daca nu ai de ales, ia-ti preventiv o bucata de leucoplast care te va ajuta sa nu faci bataturi pe drum.
  • Ia intotdeauna apa si mancare (fara sa exagerezi). Pune in calcul 1 litru de apa de persoana, iar din alimente inceraca sa alegi acele gustari satioase si energizante: ciocolata, napolitane, biscuiti, fructe confiate, batoane energizante.
  • Fereste-te de insolatie. Chiar daca e frig afara, soarele de munte cauzeaza insolatii datorita aerului rarefiat si a potecilor in camp deschis (in special in zona golului alpin). Purtati pe cap o sapca, o esarfa, un batic sau o palarioara de culoare deschisa.
  • Evita contactul direct cu animalele salbatice. Puii de animal salbatic desi sunt foarte jucausi si draguti pot constitui un real pericol in cazul in care mama lor este prin apropiere. Evitati in special contactul cu ursii, care in zona Predeal-Rasnov-Brasov sunt obisnuiti cu oamenii si pot deveni agresivi.
  • Nu consuma alcool in timpul drumetiei. O simpla bere poate evea efecte nedorite: vasodilatatia iti poate cauza probleme pe traseu, iar consumul de alcool in general scade reflexele si capacitatea de concentrare, crescand in mod indirect riscul de accidente. Pastreaza-te pentru a savura in siguranta un pahar de vin ales pe terasa Pensiunii La Dinicu.
  • In caz de incidente pe munte pastrati-va calmul, anuntati Salvamontul, si dupa caz, asteptati interventia acestora.

Va asteaptam sa va intoarceti veseli si sanatosi, cu vin fiert din partea casei!

Drumetii

Cu plecare de la Casa Georgescu sunt urmatoarele trasee:

  • spre varful Postavaru, traseu turistic de 5 ore pe drum forestier si poteca.
  • spre Cabana Trei Brazi – traseu marcat de 2 ore